top of page

Help je mee om kinderen de Nederlandse/Vlaamse
Taal en Cultuur te leren?

Wij zoeken enthousiastelingen die het leuk vinden om met kinderen te werken en de ambitie om leerkracht te worden voor kleinschalige klassen. De klassen zijn 1 keer per week en duren 2,5 uur gedurende het schooljaar. De DSSV heeft 4 locaties in de Bay Area (Palo Alto, San Francisco, Berkeley & San Jose) en geeft ook les Online.

Ook zoeken we inval-leerkrachten, klasassistenten en vrijwilligers! 

In Palo Alto kunnen we dit jaar extra hulp gebruiken voor de groep die lesgeeft aan kinderen van groep 2 & 3 (leeftijd: 5-7). Maar ook op onze andere locaties, San Francisco, Palo Alto en San Jose, zijn we door de aard van onze school regelmatig op zoek naar  leerkrachten en klassenassistenten.

Classroom

Wat doet de leerkracht?

  • Voorbereiden van de lessen en het geven van onderwijs aan de leerlingen.

  • Afnemen van toetsen en het bijhouden van de resultaten.

  • Opstellen van jaarlijkse rapporten voor de leerlingen en het houden van oudergesprekken.

  • Het creëren van een plezierige leeromgeving en sfeer in de klas.

Wij bieden beginnende leerkrachten/zij-instromers een schat aan ervaring en veel ondersteuning bij het voorbereiden van de lessen. Ook behoort het behalen van je onderwijsbevoegdheid (digi-PABO of een verkorte opleiding voor Nederlandse Taal en Cultuur onderwijs) op basis van de DSSV-lessen tot de mogelijkheden. 

Wie ben jij?

Van onze leerkrachten verwachten we in de eerste plaats enthousiasme. Zodat onze kinderen na een reguliere schooldag met plezier naar hun Nederlandse lessen komen en het samenzijn met hun Nederlandstalige klasgenootjes als een waardevolle tijdsbesteding zien. Als leerkracht ben jij de belangrijkste schakel voor het zorgen voor een prettige sfeer in de klas, maar je hebt ook een dankbare rol in de ondersteuning van de lokale Nederlandse gemeenschap.

Wat is belangrijk?

  • Je ben initiatiefrijk, optimistisch en leergierig

  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands of Vlaams

  • Je beschikt over een woon- en werkvergunning voor de Verenigde Staten

 

Lijkt het je leuk, heb je vragen of wil je een keer in de klas meekijken? Neem dan snel contact op met onze schoolleider voor meer informatie via director@dutchschoolsiliconvalley.org).

bottom of page