top of page

Ga jij Nederlandse les geven?

Wij zoeken enthousiaste leerkrachten (ook starters, opleiding of ervaring is niet vereist) en mogelijk ook onderwijsassistenten. Mogelijkheden vanaf 1 les per week, van 2,5 uur, gedurende het hele schooljaar. De kinderen van 5-12 krijgen les in gecombineerde groepen.

In Berkeley hebben we komend schooljaar (2022-2023) meerdere vacatures. Maar ook op onze andere locaties, San Francisco, Palo Alto en San Jose, zijn we door de aard van onze school regelmatig op zoek naar  leerkrachten en klassenassistenten.

Classroom

Wie ben jij?

Idealiter heb je onderwijsbevoegdheid, maar met de juiste motivatie is dit zeker geen vereiste. Wij bieden beginnende leerkrachten/zij-instromers een schat aan ervaring en veel ondersteuning bij het voorbereiden van de lessen. Ook behoort het behalen van je onderwijsbevoegdheid (digi-PABO of een verkorte opleiding voor Nederlandse Taal en Cultuur onderwijs) op basis van de DSSV-lessen tot de mogelijkheden.

Van onze leerkrachten verwachten we in de eerste plaats enthousiasme. Zodat onze kinderen na een reguliere schooldag met plezier naar hun Nederlandse lessen komen en het samenzijn met hun Nederlandstalige klasgenootjes als een waardevolle tijdsbesteding zien. Als leerkracht ben jij de belangrijkste schakel voor het zorgen voor een prettige sfeer in de klas, maar je hebt ook een dankbare rol in de ondersteuning van de lokale Nederlandse gemeenschap.

Wat is belangrijk?

  • Je ben initiatiefrijk, optimistisch en leergierig

  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands of Vlaams

  • Je beschikt over een woon- en werkvergunning voor de Verenigde Staten

Lijkt het je leuk? Neem dan snel contact op met onze schoolleider Natasja Mets voor meer informatie, via e-mail (director@dutchschoolsiliconvalley.org) of telefonisch op (408) 724 1737.

bottom of page